Dienstag, 4. Juni 2013

Maissuppe mit Speck (SoupMaker)

SWEET CORN SOUP WITH
BEEF BACON 


This soup is a great way to celebrate 
summer. It can serve as a starter dish 
but also as a hearty lunch when served 
with some bread. 



Soup:
500 g sweetcorn (can), drained (Dosenmais, abgetropft)
70 ml cream (Sahne)
630 ml vegetable stock (Gemüsebrühe)
pepper & salt, to taste
optional: sprigs of coriander (Korianderzweige)
4 rashers bacon and extra coriander leaves, (Speckscheiben und extra Korianderblätter zum Garnieren)
to garnish

Steps:

Place all of the soup ingredients into the
soup maker. Close the lid and press the 
cream soup program.
Meanwhile, prepare the bacon. Fry the
bacon rashers in a dry frying pan.Remove
from the pan and drain on kitchen paper. 
Den Speck in einer Pfanne ohne Öl knusprig braten und auf Küchenpapier abtropfen lassen.
When the soup is ready,open the lid and
pour the soup into the bowls.
Die Suppe in Schüsseln geben.
Crumble the bacon on top,sprinkle with
coriander leaves and ground pepper 
to taste.
Den Speck über die Suppe zerbröseln. Mit Koriander und Pfeffer aus der Mühle abschmecken.



Tip:
You can use fresh corn for this soup.Remove
the corn kernels from about 6-8 cobs.

Tanja's Tipp: Gemüsebrühe durch Bio-Hühnerbrühe ersetzen gibt einen besonders guten Geschmack!

Die Suppe schmeckt süß und cremig und hat ein ganz feines Aroma. Schmeckt auch Kindern...

Bon Appetit!
Eure
Tanja

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