Donnerstag, 16. Mai 2013

Lauchsuppe (SoupMaker)


Der Philips SoupMaker kommt bei uns erst im Herbst auf den Markt. Deshalb habe ich heute ein englisches Rezept aus dem Rezeptbuch. Ich bin ein bisschen zu faul, es zu übersetzen. Habe nur die wichtigsten Sachen in Klammern geschrieben. Sorry! :)

LEEK SOUP

Leeks can be found all year round but 
they’re at their best from October 
through to May.



Soup:
350 g leeks (Lauch)
50 g potato
50 g chopped onions
1 garlic clove (Knobizehe)
750 ml chicken stock (Hühnerbrühe)
fresh thyme leaves (Thymian)
pepper & salt, to taste
Mustard vinaigrette: (Senfvinaigrette)
1 tsp of mustard (Senf)
1 tsp capers (TL Kapern)
½ tbsp lemon juice
1 tbsp olive oil
fresh parsley (Petersilie)


Steps:
Rinse the leeks and slice into 1 cm rings.
Peel and cut the potato into 2.5 cm pieces.
Put all the soup ingredients into the soup
maker, close the lid and press the cream 
soup program.



Meanwhile,mix the vinaigrette ingredients
together in a small bowl.
When the soup is ready,open the lid and
pour into pretty soup bowls. Swirl some of 
the vinaigrette into the soup and serve.
Tip:
You can serve this soup cold if you like. Chill 
it for at least 3 hours



Besonders die Vinaigrette gibt der Suppe den Pfiff. Sie ist sehr dünn, weshalb ich einen EL Schmand eingerührt habe.

Bon Appetit!
Eure 

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